Colonnade Insurance S.A. Oddział w Polsce – oferta i opinie

Aktualizacja:
colonnade-logo

Colonnade Ubezpieczenia to firma należąca do kanadyjskiej grupy Fairfax Financial Holdings, obecnej w 30 krajach na całym świecie. Jest świeżynką na polskim rynku ubezpieczeniowym. Swoją działalność rozpoczęła 1 lipca 2017 roku, zastępując działającą dotychczas markę AIG. Czym wyróżnia się Colonnade i co ma do zaoferowania polskim klientom? Jakie są opinie o firmie i oferta? Sprawdzamy to!

W 2017 roku zadebiutowała w Polsce marka Colonnade. Oferta nowego ubezpieczyciela skierowana jest zarówno do klientów indywidualnych, jak i tych komercyjnych. A czym wyróżnia się Colonnade na tle innych ubezpieczycieli? Niestandardową ofertą obejmującą niszowe ubezpieczenia.

Colonnade Ubezpieczenia: oferta

W ofercie Colonnade znajdziemy ubezpieczenia skierowane do klientów indywidualnych i komercyjnych. Wśród proponowanych produktów znajdziemy zarówno ubezpieczenia korporacyjne – OC czy majątkowe, ale także niszowe na polskim rynku polisy od ryzyk cybernetycznych, środowiskowych czy ubezpieczenie odpowiedzialności władz spółek (D&O). Co ciekawe, ubezpieczyciel nie posiada w swojej ofercie ubezpieczeń komunikacyjnych OC i ubezpieczeń na życie.

Oferta Colonnade dla klientów indywidualnych obejmuje:

ubezpieczenie-oc-tanio

Oferta Colonnade dla firm obejmuje:

  • Ubezpieczenia OC (inne niż komunikacyjne),
  • Ubezpieczenia majątkowe – obejmują także ubezpieczenie od ryzyka terroryzmu i sabotażu,
  • Ubezpieczenia osobowe – ochrona pracowników w czasie pracy, podróży służbowych oraz dzieci, młodzieży i pracowników w placówkach oświatowych,
  • Financial Lines – ochrona finansowa w sytuacji zarzutów o wykroczenia, zaniedbania oraz o błędy w zarządzaniu,
  • Ubezpieczenia środowiskowe – kompleksowa ochrona przedsiębiorstwa, związana z ryzykiem wyrządzenia szkód w środowisku,
  • Ubezpieczenia transportowe – ochrona towarów w transporcie od wszelkich ryzyk, ochrona przewoźników.

Colonnade Ubezpieczenia: informacje ogólne

Colonnade Insurance S.A. swoją siedzibę główną ma w Luksemburgu. Celem powołania do życia spółki, było umożliwienie grupie Fairfax zaistnienie na terenie Europy Środkowo-Wschodniej. Colonnade działalność prowadzi za pośrednictwem oddziałów w Czechach, Rumunii, Bułgarii, na Słowacji i Węgrzech, a także dzięki spółce zależnej na Ukrainie.

Jeśli korzystałeś z usług Colonnade Insurance S.A., podziel się z nami swoją opinią!

Podsumowanie

  1. Colonnade działa na polskim rynku od 1 lipca 2017 roku. Jest prawnych kontynuatorem portfela ubezpieczeń AIG.
  2. Oferta polskiego oddziału Colonnade zawiera ubezpieczenia dla klientów indywidualnych i korporacyjnych.
  3. Firma oferuje standardowe ubezpieczenia majątkowe, techniczne, OC (poza komunikacją), turystyczne i NNW oraz niszowe polisy środowiskowe, cybernetyczne, D&O.

Michał Daniluk
Ekspert ds. ubezpieczeń

Prezes Zarządu do stycznia 2024 roku. To jedna z bardziej wyrazistych postaci polskiej branży ubezpieczeniowej. Doświadczony manager, świetny mówca, wytrawny znawca mechanizmów wpływających na ceny produktów i warunków serwisu klientów. Niestrudzony promotor innowacji w ubezpieczeniach w tym strategii omnichannel. Ponad dekadę zarządzał procesami z poziomu dyrektora zarządzającego w STU Ergo Hestia. Od 2016 związany z grupą Punkta, w której pełnił funkcję prezesa zarządu Punkta sp. z o.o. do stycznia 2024 roku. Często zapraszany przez media do komentowania zjawisk i trendów rynku ubezpieczeniowego.

Wskaż miesiąc końca polisy – zagwarantujemy Ci ofertę z najniższą ceną.

Jak możemy się z Tobą skontaktować?

Telefon
E-mail
guest
82 Komentarze
Starsze
Nowsze
Inline Feedbacks
Wyświetl wszystkie komentarze

Wszystkie treści prezentowane na łamach niniejszej witryny internetowej mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, stanowiąc wyraz osobistych poglądów ich autora/ów oraz nie nie powinny stanowić podstawy przy podejmowaniu decyzji biznesowych, inwestycyjnych, lub podatkowych, za które to decyzje właściciel strony internetowej ani autorzy nie ponoszą jakiejkolwiek odpowiedzialności.

Najnowsze artykuły

2023.11.16  •  Samochód
Jak zarabiać na ubezpieczeniach OC nie będąc agentem ubezpieczeniowym?

Jeśli oferujesz usługi związane z motoryzacją i Twoimi klientami są kierowcy, program SKP jest właśnie dla Ciebie. Zostań partnerem Punkty. Przekazuj swoim klientom Kod Rabatowy na 100 zł przy zakupie OC/AC i zgarniaj prowizję.

Czytaj więcej
Najtańsze OC w 2023
2021.12.30  •  Samochód
Najtańsze ubezpieczenie OC lipiec 2024 – ranking. Sprawdź prognozy i porównaj oferty ubezpieczycieli

Ceny obowiązkowego ubezpieczenia OC zmieniają się dynamicznie. Pamiętaj jednak, że porównując wysokość składki u różnych ubezpieczycieli, możesz oszczędzić nawet kilkaset złotych na polisie. Sprawdź ranking ubezpieczeń OC Punkty i sprawdź, gdzie można było kupić najtańsze ubezpieczenie OC i jakie są prognozy na kolejne miesiące. Pamiętaj, aby regularnie sprawdzać aktualizację naszego rankingu.

Czytaj więcej
2021.12.10  •  Samochód
Kary za brak OC w 2024 roku – najbliższa podwyżka już w lipcu! Ile zapłacisz?

Uwaga kierowcy! Od 1 stycznia 2024 roku drastycznie wzrosły kary za brak obowiązkowego ubezpieczenia OC. 1 lipca nastąpi wzrost płacy minimalnej, co wiąże się z kolejną podwyżką kar, które uzależnione są od naszych zarobków. Sprawdź, ile możesz zapłacić, jeśli nie masz ważnej polisy i nie ryzykuj. Ubezpieczenie OC to nie tylko obowiązek, ale też ochrona dla Ciebie i innych uczestników ruchu drogowego.

Czytaj więcej
2024.07.19  •  Samochód
Co oznaczają czerwone tablice rejestracyjne i kiedy o nie wnioskować?

Poruszając się po polskich drogach, mogłeś zwrócić uwagę na pojazdy z czerwonymi tablicami rejestracyjnymi, które różnią się od standardowych tablic. Czy wiesz, co oznaczają czerwone tablice rejestracyjne i kto może z nich korzystać? Przygotowaliśmy krótki przewodnik dla tych, którzy jeszcze nie zdążyli się zapoznać z tym zagadnieniem.

Czytaj więcej
2024.07.19  •  Samochód
Parkowanie równoległe krok po kroku

Parkowanie to jedna z podstawowych czynności, które każdy kierowca musi opanować. Wśród różnych technik parkowania, parkowanie równoległe, często nazywane kopertą, uchodzi za jeden z najtrudniejszych manewrów do wykonania. Wymaga precyzyjnego cofania bardzo blisko innych zaparkowanych pojazdów. Jednak dzięki regularnej praktyce i opanowaniu odpowiedniej techniki, parkowanie równoległe będzie znaczenie łatwiejsze.

Czytaj więcej
2024.07.17  •  Motocykl
Czy można kupić dobry motocykl turystyczny do 10 tys. zł?

Marzysz o długich, emocjonujących podróżach motocyklowych, ale niepokoi Cię ograniczony budżet? Nie martw się, na rynku jest wiele wartych polecenia jednośladów, które możesz nabyć za mniej niż 10 tys. zł. W tym artykule znajdziesz sześć wybranych przez nas propozycji, które zapewnią Ci niezapomniane wrażenia z jazdy przy zachowaniu rozsądnych kosztów zakupu i ubezpieczenia.

Czytaj więcej

Najchętniej czytane

Najtańsze OC w 2023
2021.12.30  •  Samochód
Najtańsze ubezpieczenie OC lipiec 2024 – ranking. Sprawdź prognozy i porównaj oferty ubezpieczycieli

Ceny obowiązkowego ubezpieczenia OC zmieniają się dynamicznie. Pamiętaj jednak, że porównując wysokość składki u różnych ubezpieczycieli, możesz oszczędzić nawet kilkaset złotych na polisie. Sprawdź ranking ubezpieczeń OC Punkty i sprawdź, gdzie można było kupić najtańsze ubezpieczenie OC i jakie są prognozy na kolejne miesiące. Pamiętaj, aby regularnie sprawdzać aktualizację naszego rankingu.

Czytaj więcej
2019.04.11
Ubezpieczenie anglika w Polsce w 2023 roku – ile kosztuje OC dla aut z kierownicą po prawej stronie?

Polacy chętnie kupują auta z zagranicy. Mimo że największą popularnością cieszą się pojazdy pochodzące z Niemiec, to nie brakuje też chętnych na angliki, czyli pojazdy sprowadzane z Wielkiej Brytanii. Dla tych samochodów charakterystyczna jest kierownica po prawej stronie. Ile kosztuje ubezpieczenie anglika w Polsce? Na jakie inne koszty muszą być przygotowani właściciele anglików? Sprawdzamy!

Czytaj więcej
2023.08.02  •  Podróże
Czy za granicą trzeba mieć przy sobie prawo jazdy?

Na terytorium Polski nie musisz mieć przy sobie fizycznego dokumentu prawa jazdy. Obowiązek taki został zniesiony pod koniec 2020 roku. Czy takie same zasady obowiązują po przekroczeniu granicy? Dowiedz się, jakie konsekwencje wywołuje brak prawa jazdy przy kontroli za granicą.

Czytaj więcej